Hospital Sant Joan de Déu
Intranet - Identificació - Mapa Web - Contacte/OpinaEnglish - Русский - Français - Español   AAA   
Vídeos de l'hospital
Segueix-nos:
Agenda / Cursos
L'ABC de la radiologia pediàtrica.
19/01/2016
Neurobiologia del comportament. Viure i ajudar a viure.
23/01/2016
How we manage retinoblastoma in 2016
10/06/2016
Hospital Sant Joan de Déu Barcelona
Destacats
Atenció privada e internacional
Institut Pediàtric Sant Joan de Déu
  English   Русский   Français  
English / / Русский / / Français
AulaPediatria Sant Joand de Déu
AulaPediatria Sant Joan de Déu
Institut Pediàtric de Malalties Rares (IPER)
Institut Pediàtric de Malalties Rares (IPER) Sant Joan de Déu
Unitat de Trastorns de l'Aprenentatge Escolar
Trastorns Aprenentatge Escolar
Medicina de  l'esport. Atenció privada per a joves esportistes de 9 a 25 anys.
Atenció privada per a nens i joves
Memòria de l'Hospital Sant Joan de Déu 2014
Memòria 2014
Paidhos 10 anys
Pla estratègic
Ortodòncia Sant Joan de Déu
Ortodòncia Sant Joan de Déu
Fes-te Amic de l'Hospital Sant Joan de Déu
Fes aquí el teu donatiu
Vincles amb Primària / Pediatria territorial
Vincles amb Primària
RareCommons
Plataforma col·laborativa 2.0 per a pacients i investigadors
Portal Guia diabetis
Portal Guia Diabetis
Portal Guia Metabòlica
Portal Guia Metabòlica
FAROS, el portal de promoció de salut infantil!
Faros, promoció de la salut infantil
5 minuts. Nou model de formació.
Nou model de formació
Més de 1000 consells del portal americà KidsHealth
Més de 1000 consells: KidsHealth
Cuidam:  Programa solidari de l'Hospital Sant Joan de Déu
Programa solidari

Premio Princesa de Asturias a la Concordia

Universitat de Barcelona

Children's Hospital Association

Health Promoting Hospitals and Health Services (HPH)

Top 20 2015

 La LOSC compleix 25 anys

 EMAS Declaració ambiental 2013

Establir una col·laboració en la formació, la recerca, la innovació i l'assistència de nadons, nens i adolescents: aquest és l'objectiu principal de l'acord signat pel director general de l'Hospital Meyer, Alberto Zanobini, i el director gerent de Sant Joan de Déu de Barcelona, Manel del Castillo.
El Programa de Resposta Integral als Nens amb Malalties Cròniques i Elevada Dependència (PRINCEP) de l’Hospital Sant Joan de Déu ha rebut el premi de la International Foundation for Integrated Care (IFIC) a la millor experiència d’integració social i sanitària. Aquest premi s’ha entregat en el marc de la XVI Conferència Internacional d’Atenció Integrada que ha organitzat la IFIC.
Georgia Sarquella, cardiòloga de l’àrea del Cor de l’Hospital Sant Joan de Déu, ha estat distingida amb el Premi Nacional de Cardiologia Pediàtrica pel treball Genètica en Mort Sobtada Infantil. Aquest premi, de la Societat Espanyola de Cardiologia Pediàtrica i Cardiopaties Congènites, reconeix la trajectòria professional de Sarquella tant en la vessant assistencial com de recerca. La doctora va rebre el guardó en el decurs del congrés nacional que la societat ha celebrat a Valladolid entre els dies 19 i 21 de maig.
L’Hospital Sant Joan de Déu i el Campus Docent Sant Joan de Déu han creat el Màster universitari en atenció emocional a l’infant hospitalitzat (segons el model child life), amb titulació per la Universitat de Barcelona. Els programes child life tenen com a objectiu prevenir els problemes que poden sorgir per una vivència traumàtica de l’hospitalització i la malaltia ajudant al pacient a afrontar les situacions que produeixen patiment i ansietat a causa de la malaltia per reduir-ne al mínim els efectes adversos.
L’Hospital Sant Joan de Déu acollirà al juny dos simposis de caràcter internacional sobre el retinoblastoma, un tumor que s’origina durant el procés de formació de la retina i que és el càncer d’ull més freqüent en la població infantil. El primer simposi és el 3r meeting del Grup Europeu del Retinoblastoma (EURbG), coordinat per l’Hospital. Tindrà lloc el 9 de juny i en ell s’hi presentaran les propostes d’actuació en aquest àmbit per a l’European Reference Networks.
Com comunicar un diagnòstic? Com acompanyar el pacient i la seva família després de rebre el diagnòstic? Com fer que la seva estada a l’hospital sigui més fàcil? Quin espai i temps tenim previst per deixar-los expressar el que senten? Com els podem fer de guia davant les dificultats que van sorgint? Són algunes de les preguntes que es plantejaran en la III Jornada estatal d’intervenció social en salut matern infanto juvenil que organitza el Servei de Treball Social de l’Hospital Sant Joan de Déu i que tindrà lloc el proper 17 de juny.
Donar a conèixer els darrers avenços en el diagnòstic genètic de les malalties neuromusculars, els projectes d’investigació que s’estan duen a terme però també donar eines per empoderar als pares en la cura dels seus fills són els objectiu de la III Jornada per a familiars i pacients amb malalties neuromusculars que organitza la unitat de tractament integral de la patologia neuromuscular (UTIPN).
Dos treballs elaborats per dos metges del servei d’Onco-Hematologia de l’Hospital Sant Joan de Déu han estat considerats i premiats com les millors comunicacions del IX Congrés Nacional de la Societat Espanyola d’Hematologia i Oncologia Pediàtrica (SEHOP). Un dels treballs premiats és de l’hematòleg Albert Català i tracta sobre el diagnòstic i registre centralitzat del pacient pediàtric amb síndrome mielodisplàsic a Espanya.
La doctora Janet Hoenicka, investigadora de l’Hospital Sant Joan de Déu i adscrita del G19 CIBERSAM, ha liderat una investigació que ha descrit per primera vegada una funció de la proteïna ANKK1 que podria explicar la implicació de l’estructura del cervell a les addiccions. Segons aquesta investigació, publicada a Cerebral cortex, la vulnerabilitat individual a patir certes patologies de la conducta, com les addiccions a substàncies d’abús, podria gestar-se en els primers moments de desenvolupament del nostre cervell.
Dues infermeres de la Unitat de Reproducció i Endocrinologia ginecològica de l’Hospital Sant Joan de Déu, Marina García i Cristina Lao, han obtingut el premi a la millor comunicació del 6è Congrés Nacional d’Infermeria de la Reproducció, organitzat per la Societat Espanyola de Fertilitat (REF) i celebrat a Màlaga entre els dies 19 i 21 de maig. El treball tracta sobre una intervenció telemàtica que s’ha impulsat en els darrers mesos a la consulta infermera de fertilitat i reproducció de l’Hospital.
Recentment s’ha fet públic el top 20 de les webs i dels twitters influencers més importants d’infermeria a Espanya. Dos professionals de l’Hospital Sant Joan de Déu participen en dues de les eines que figuren al rànquing. La infermera Marina Garcia és adjunta al projecte Infermera Virtual que ha obtingut el 4rt lloc al rànquing de les millors webs d’infermeria. I l’infermer de l’àrea de Salut Mental Jordi Mitjà obté la cinquena posició al rànquing dels perfils d’infermeria individuals amb més influència a Twitter.
Diversos professionals de l’Hospital Sant Joan de Déu s’han reunit al parlament amb representants de la CUP per parlar de la denúncia que ha presentat aquest partit relacionada amb la donació de la Fundació Port Aventura per a la construcció de la nova Unitat de Cures Intensives pediàtrica del centre. Durant la trobada, els professionals sanitaris han lliurat una carta signada pel personal de la unitat en la que s’expressa el seu malestar per aquesta situació i han manifestat a la CUP el següent:
Degut a les obres que s’estan duent a terme per la reforma del vestíbul principal, s'ha tancat provisionalment l’accés al nostre centre per la plaça. Per tant, l’accés principal que hi ha a l’hospital, fins que s’acabin les obres del vestíbul, és ara per l’edifici de consultes externes.
L’Hospital Sant Joan de Déu ha creat recentment una consulta multidisciplinar d’oftalmogenètica per al diagnòstic i seguiment de pacients amb malalties minoritàries que es manifesten, entre d’altres maneres, amb problemes oculars. En aquesta consulta els pacients seran avaluats en profunditat i valorats conjuntament per un oftalmòleg, un genetista, una neuropediatra i un pediatre. Amb aquesta iniciativa es pretén millorar la capacitat diagnòstica en malalties minoritàries sumant l’experiència de diferents especialistes.
La balladora y coreògrafa Sara Baras ha visitat recentment l’Hospital Sant Joan de Déu acompanyada dels pares d’una nena afectada de síndrome de Rett que és tractada a l’Hospital i que han impulsat una associació per a la recerca d’aquesta malaltia. En tres anys, aquesta associació ha recaptat més de 200.000 euros per a la investigació de la síndrome de Rett i en l’actualitat estan finançant un projecte dirigit per la doctora Àngels García Cazorla sobre un model cel•lular per a l’estudi i tractament del desequilibri sinàptic excitatori/inhibitori en el síndrome de Rett.
L’Hospital Sant Joan de Déu va rebre l’any passat donacions privades per valor d’1.775.195 euros per a la recerca del càncer infantil. Un percentatge molt important, el 70%, eren donacions realitzades per particulars o recaptades mitjançant la celebració d’actes benèfics o la distribució de productes solidaris. Aquestes xifres es van fer públiques en la Jornada sobre la investigació del càncer infantil que l’Hospital va organitzar el passat 30 d’abril.
L’Institut Borja de Bioètica organitza, en el marc de la Universitat d’Estiu Ramon Llull, una jornada sobre el respecte a la intimitat i la confidencialitat per als professionals de la salut. La jornada tindrà lloc el proper 12 de juliol a l’aula 10 de l’Edifici Docent Sant Joan de Déu (c/ Santa Rosa, 39. Esplugues)
Investigadors de l’Hospital Sant Joan de Déu i de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) al Campus de Terrassa, a través de la spin-off Cebiotex, han desenvolupat un teixit de nanofibres de caràcter biodegradable (reabsorbible per l’organisme), que es pot impregnar amb fàrmacs antitumorals i amb la que els cirurgians poden recobrir, durant la intervenció dirigida a extirpar el tumor, la zona operada per tal d’eliminar les restes tumorals que puguin haver quedat.
L’Hospital Sant Joan de Déu s’ha aliat amb Ship2B, DKV, NAE, Esteve i Caixa Capital Risc per posar en marxa l’acceleradora d’startups Tech4Health. L’objectiu és impulsar startups del sector e-Health que tinguin com a focus la promoció d’estils de vida saludable, prevenció, identificació i diagnòstic precoç, algoritmes predictius o prescriptius, seguiment del pacient crònic, big data i integració de bases de dades, realitat augmentada i serious games amb aplicación al sector salut, entre altres
L’Hospital Sant Joan de Déu ha fet servir, en una prova pilot, unes ulleres de realitat virtual per reduir l’ansietat en els infants que tenien mobilitzat un braç o un cama i se’ls havia de retirar el guix. Amb aquesta tecnologia, els professionals pretenen oferir als infants múltiples sensacions multi sensorials que els permetin enfocar l’atenció lluny dels procediments clínics per reduir la seva ansietat i dolor, reduir el temps de duració del procediment i obtenir una millora de la satisfacció de l’infant i la família.
 Fundació Privada Port Aventura Fundació La Caixa  Fundació Privada Daniel Bravo Murillo