Hospital Sant Joan de Déu
Intranet - Identificació - Mapa Web - Contacte/OpinaEnglish - Русский - Français - Español   AAA   
Vídeos de l'hospital
Segueix-nos:
Visita la nostra pàgina oficial a YouTube Visita la nostra pàgina oficial a Facebook Visita la nostra pàgina oficial a Twitter Publicacions de  l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona a ISSUU Pins de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona a Pinterest Fotos de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona a Flickr Subscripció al RSS de les notícies de l'Hospital
Hospital Sant Joan de Déu Barcelona
Destacats
Atenció privada e internacional
Institut Pediàtric Sant Joan de Déu
  English   Русский   Français  
English / / Русский / / Français
Paidhos 10 anys
Pla estratègic
AulaPediatria Sant Joand de Déu
AulaPediatria Sant Joan de Déu
Institut Pediàtric de Malalties Rares (IPER)
Institut Pediàtric de Malalties Rares (IPER) Sant Joan de Déu
Unitat de Trastorns de l'Aprenentatge Escolar
Trastorns Aprenentatge Escolar
Medicina de  l'esport. Atenció privada per a joves esportistes de 9 a 25 anys.
Atenció privada per a nens i joves
Memòria de l'Hospital Sant Joan de Déu 2013
Memoria 2013
Ortodòncia Sant Joan de Déu
Ortodòncia Sant Joan de Déu
Fes-te Amic de l'Hospital Sant Joan de Déu
Fes aquí el teu donatiu
Vincles amb Primària / Pediatria territorial
Vincles amb Primària
Atenció personalitzada al part
Atenció personalitzada al part
RareCommons
Plataforma col·laborativa 2.0 per a pacients i investigadors
Portal Guia diabetis tipus 1
Portal Guia Diabetis
Portal Guia Metabòlica
Portal Guia Metabòlica
Faros, promoció de la salut infantil
Presentació del 9è Quadern FAROS
ànimalnen: intervencions assistides amb animals
Intervencions assistides amb animals
5 minuts. Nou model de formació.
Nou model de formació
Training caryotypes / APP anomalies cromosòmiques
APP anomalies cromosòmiques
Més de 1000 consells del portal americà KidsHealth
Més de 1000 consells: KidsHealth
Cuidam:  Programa solidari de l'Hospital Sant Joan de Déu
Programa solidari

Universitat de Barcelona

Children's Hospital Association

Health Promoting Hospitals and Health Services (HPH)

Top 20 2014

 

 EMAS Declaració ambiental 2013

L’Hospital Sant Joan de Déu ha posat en marxa un curs adreçat a pares de nens portadors de traqueostomia fent servir la simulació avançada, una eina de formació que està cada vegada més estesa entre els professionals però que encara és una novetat quan es tracta de capacitar els pares amb nens que tenen dependència tecnològica i que poden haver-se d’enfrontar fora de l’hospital a un risc vital.
Un estudi realitzat per investigadors del Ciberdem i de la Universitat Rovira i Virgili, en el qual ha col.laborat l’equip d’investigadors de l’Hospital Sant Joan de Déu liderat per la doctora Lourdes Ibañez ha permès identificar un marcador precoç en sang, la forma oxidada de l’aminoàcid metionina, els nivells del qual reflecteixen la incapacitat de maduració de les lipoproteïnes d’alta densitat HDL, el conegut com colesterol bo. Aquesta afectació pot produir alteracions metabòliques vinculades a la diabetis tipus 2 i malalties cardiovasculars.
Sant Joan de Déu ha celebrat la jornada de portes obertes del seu nou hospital de dia, un equipament que ha comptat amb l’aportació d’un milió d’euros d’entitats, fundacions i també de milers de particulars. Al llarg d'un dia les noves instal•lacions han pogut ser visitades pels donants, els treballadors del centre i els seus pacients.

Ja pots veure el cinquè capítol de la sèrie divulgativa “Com aprèn el cervell?” que ha elaborat la Unitat de Trastorns de l’Aprenentatge (UTAE) de l’Hospital Sant Joan de Déu i que en aquesta ocasió tracta sobre la importància de la planificació i l'organització en les tasques de l'escola. Aquest vídeo es difon a través de tots els canals que l’Hospital té a les xarxes socials (Youtube, Facebook i Twitter) i a través del seu portal de promoció de la salut Faros.

Un grup de voluntaris de l’Espai Jove Garcilaso ha realitzat un espot que anima a la població a fer una donació per a la recerca del càncer infantil que es du a terme a l’Hospital Sant Joan de Déu. A l’espot els actors Ferran Carvajal, Santi Ibañez, Xavier Bertran i les actrius Isabel Rocatti, Mariona Ribas i Montse Guallar exposen quina és la situació actual del cáncer infantil i animen a la població a contribuir a la seva recerca.
El portal de promoció de la salut i el benestar infantil Faros de l’Hospital Sant Joan de Déu ha presentat un nou informe, el novè, que analitza quins beneficis i riscos impliquen les noves tecnologies per als infants i adolescents, quin ús en fan i com poden els pares fomentar els pares un ús saludable en els seus fills.
En el marc de la Universitat d'Estiu Ramon Llull, l'Institut Borja de Bioètica organitza aquesta Jornada que pretén oferir una contextualització teòrica del que anomenem "Bioètica narrativa". I a través d'una metodologia d'anàlisi fer un recorregut per a les principals qüestions de la bioètica en el cinema. La jornada combinarà les explicacions teòriques amb l'anàlisi i debat de diferents pel•lícules.

El Dr. Josep Brugada, cap de la unitat d’Arítmies del nostre Hospital, és un dels set guanyadors de l’edició 2015 del premi Rei Jaume I que ha atorgat recentment la Generalitat Valenciana. Concretament, ha estat guardonat a la categoria de Medicina Clínica. El jurat del premi ha valorat la seva tasca en la descripció d’una de les causes de la mort sobtada, una alteració dels canals iònics del cor que causa arítmies i té base genètica.

Anna López Sala, neuròloga de l’Hospital Sant Joan de Déu, ha coordinat un monogràfic sobre la dislèxia. L’informe porta per títol “Dislèxia: un enfocament teòric-pràctic. Tots estem implicats” i pretén ser un manual àgil sobre aquest trastorn de l’aprenentatge per a pares i educadors.
El proper 4 de juliol l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Associació de Micròtia d’Espanya organitzen a l’Hospital la Segona Trobada de Famílies amb Micròtia, una malformació congènita que es visualitza en el moment del naixement i que fa que un de cada 5.000 infants presentin una orella o les dues orelles sense desenvolupar.
Molts infants i famílies van participar el passat diumenge 14 de juny en les activitats que va organitzar la Unitat de Medicina de l’Esport de l’Hospital Sant Joan de Déu durant la cursa The Family Run 2015 que va tenir lloc al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Es tractava d'un concurs que es diu “Si ho sé, fem esport!!” per què les famílies fessin diverses activitats i contestessin preguntes relacionades amb l’esport. A més, els especialistes en Medicina esportiva de Sant Joan de Déu van donar consells als participants sobre prevenció en la pràctica de l’esport.
Ja podem llegir el número 10 de la revista Paidhos, la publicació de divulgació científica i social de l'Hospital Sant Joan de Déu. En les seves pàgines, trobarem projectes directament relacionats amb l’assistència, com la nova unitat de Medicina de l’esport o el Programa PRINCEP, d’atenció integral als pacients crònics.
L’Hospital Sant Joan de Déu i l’Associació Internacional d’Hiperinsulinisme Congènit organitzen al setembre una conferència internacional sobre aquesta malaltia. La trobada tindrà lloc els dies 29 i 30 de setembre a l’Hospital i hi participaran metges de renom mundial, investigadors i famílies de pacients. Entre d’altres temes, durant la trobada s’abordarà el tractament, la genètica, la gestió de la malaltia a l’escola, l’alimentació i nutrició d’aquests infants, i la investigació de la malaltia.
La Fundació PortAventura i l’Hospital Sant Joan de Déu han signat un acord pel qual l’entitat donarà 3 milions d’euros per finançar la construcció de la nova UCI pediàtrica del centre hospitalari. Les noves instal•lacions multiplicaran per quatre la superfície actual destinada als pacients crítics. L’acord ha estat rubricat per Artur Mas-Sardà, president de PortAventura, i Manel del Castillo, Director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu.
L’Associació de Transplantats Associats de Cor de Catalunya ha decidit donar el patrimoni resultant de la liquidació de l’entitat a l’Hospital Sant Joan de Déu per ajudar a avançar en la investigació del càncer infantil. En concret, els diners rebuts, 37.566,73 euros, es destinaran a fer possible un nou assaig clínic sobre el glioma difús de tronc cerebral, un dels pocs càncers pediàtrics pels que no existeix cap tractament curatiu avui en dia.
Més de 1.400 persones han assistit aquest 11 de juny a la cinquena edició de Rock & Law, una iniciativa promoguda per Clifford Chance, la Fundació Cuatrecasas, la Fundació Fernando Pombo, la Fundació Profesor Uría i Garrigues Fundación. Es tracta d’un concert en què actuen grups de música formats per advocats i aquest any, per primer cop, s’ha celebrat a Barcelona. La iniciativa ha permès recaptar prop de 45.000 euros que es destinaran íntegrament al programa Cuidam de l’Hospital Sant Joan de Déu.
El Servei d'Urgències de l’Hospital Sant Joan de Déu ha guanyat el premi a la millor comunicació oral a la XXI Reunió de la Societat Espanyola d’Urgències Pediàtriques (SEUP) que ha tingut lloc a Bilbao els dies 16 a 18 d’abril. El treball premiat, i escollit entre més de 400 treballs, porta per títol "Traumatisme cranial en menors de 2 anys. ¿Irradiar u Observar?".
El doctor Francisco José Cambra, cap de la Unitat de Cures Intensives Pediàtriques de l’Hospital Sant Joan de Déu, ha estat designat recentment president de la Societat Espanyola de Cures Intensives Pediàtriques (SECIP). Cambra va ser nomenat en el decurs del XXX Congrés Nacional que la SECIP va celebrar els passats dies 7, 8 i 9 de maig a la ciutat de Toledo.
 Fundació Privada Port Aventura Fundació La Caixa  Fundació Privada Daniel Bravo Murillo