Hospital Sant Joan de Déu
Intranet - Identificació - Mapa Web - Contacte/OpinaEnglish - Русский - Français - Español   AAA   
Vídeos de l'hospital
Segueix-nos:
Visita la nostra pàgina oficial a YouTube Visita la nostra pàgina oficial a Facebook Visita la nostra pàgina oficial a Twitter Publicacions de  l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona a ISSUU Pins de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona a Pinterest Fotos de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona a Flickr Subscripció al RSS de les notícies de l'Hospital
Hospital Sant Joan de Déu Barcelona
Destacats
Atenció privada e internacional
Institut Pediàtric Sant Joan de Déu
  English   Русский   Français  
English / / Русский / / Français
Paidhos 10 anys
Pla estratègic
AulaPediatria Sant Joand de Déu
AulaPediatria Sant Joan de Déu
Unitat de Trastorns de l'Aprenentatge Escolar
Trastorns Aprenentatge Escolar
Medicina de  l'esport. Atenció privada per a joves esportistes de 9 a 25 anys.
Atenció privada per a nens i joves
Barcelona Magic Line
Barcelona Magic Line
Memòria de l'Hospital Sant Joan de Déu 2013
Memoria 2013
Ortodòncia Sant Joan de Déu
Ortodòncia Sant Joan de Déu
Fes-te Amic de l'Hospital Sant Joan de Déu
Fes aquí el teu donatiu
Atenció personalitzada al part
Atenció personalitzada al part
Portal Guia diabetis tipus 1
Portal Guia Diabetis
Faros, promoció de la salut infantil
FAROS, promoció de la salut infantil
ànimalnen: intervencions assistides amb animals
Intervencions assistides amb animals
5 minuts. Nou model de formació.
Nou model de formació
Més de 1000 consells del portal americà KidsHealth
Més de 1000 consells: KidsHealth
Portal Guia Metabòlica
Portal Guia Metabòlica
Cuidam:  Programa solidari de l'Hospital Sant Joan de Déu
Programa solidari

Universitat de Barcelona

Children's Hospital Association

Health Promoting Hospitals and Health Services (HPH)

Web Mèdica Acreditada. Veure més informació

 

Top 20 2014

 

 EMAS Declaració ambiental 2013

L’Hospital Sant Joan de Déu ha creat el seu Institut Pediàtric de Malalties Minoritàries i el presentarà el proper 27 de febrer en un jornada on es parlarà abastament d’aquestes patologies. En el mateix acte, que se celebrarà a partir de les 9,30h. a l’auditori de l’Edifici Docent Sant Joan de Déu, es presentarà la plataforma de recerca participativa RareCommons.
Un de cada 10 nens a qui es diagnostica un tumor del sistema nerviós central –el grup de tumors sòlids més freqüents en l’edat infantil- pateix un glioma del tronc cerebral (DIPG). Es tracta d’un càncer ara per ara inguarible, amb una supervivència mitjana per als infants que la pateixen d’un any des del moment del diagnòstic. Per tractar sobre aquesta patologia, l’Hospital Sant Joan de Déu organitza avui, junt amb la Fundació Alicia Pueyo, el III Memorial “Alicia Pueyo” Workshop, al qual assisteixen experts de tot el món.
El proper 19 de març l’Hospital Sant Joan de Déu organitza una jornada de portes obertes per als futurs Residents que han de triar l’hospital on es formaran. L’acte tindrà lloc a les 9 del matí a l’Auditori de l’Hospital i està adreçat als futurs residents de les especialitats de bioquímica clínica, cirurgia pediàtrica, farmàcia hospitalària, ginecologia i obstetrícia (medicina i enfermeria), i pediatria i àrees específiques (medicina i infermeria), i microbiologia i parasitologia.
La Unitat de Trastorns de l’Aprenentatge Escolar (UTAE) de l’Hospital Sant Joan de Déu acaba d’estrenar una nova web. En aquest espai es pot trobar informació dels serveis que ofereix la Unitat, l’equip de professionals que la forma, diferents recursos d’interès pels usuaris i també la possibilitat de demanar cita.
L’Hospital Sant Joan de Déu ha convocat el I Premi a la Promoció de la Salut a les Escoles per reconèixer la tasca que aquests centres fan per fomentar hàbits de vida saludable en els infants. L’Hospital vol premiar aquelles polítiques del centre, iniciatives, treballs d’aula, de grup o individuals que busquen formar els seus alumnes en bons hàbits de salut entenent salut com a un estat complet de benestar físic, mental i social.
El web que l'Hospital Sant Joan de Déu dedica als errors congènits del metabolisme (ECM), Guía metabòlica, renova la seva imatge i l'accés a la informació i els recursos que ofereix a les famílies de pacients amb aquestes malalties rares. En aquesta nova versió, el portal incorpora algunes novetats:
El Ministeri de Sanitat ha concedit l’acreditació de Bona Pràctica a cinc programes de l’Hospital Sant Joan de Déu. Es considera Bona Pràctica aquella intervenció o experiència realitzada que respon a les línies estratègiques del Sistema Nacional de Salut, que està basada en el millor coneixement científic disponible, i que s’ha demostrat efectiva, transferible i resulti innovadora.
“El teu fill practica esport? Assegura't abans que compta amb un bon estat de salut” serà el títol de la propera conferència per a pares de l’Hospital Sant Joan de Déu que tindrà lloc el proper 26 de febrer a les 19,30 hores a l'Insitut Pediàtric Sant Joan de Déu (c/ Numància 9-13. Barcelona). La xerrada serà impartida pel Dr. Franchek Drobnic, de la Unitat de Medicina de l'esport de l’Hospital Sant Joan de Déu.
La Fundació PortAventura i l’Hospital Sant Joan de Déu han signat un acord pel qual l’entitat donarà 3 milions d’euros per finançar la construcció de la nova UCI pediàtrica del centre hospitalari. Les noves instal•lacions multiplicaran per quatre la superfície actual destinada als pacients crítics. L’acord ha estat rubricat per Artur Mas-Sardà, president de PortAventura, i Manel del Castillo, Director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu.
El Pal Joc, un pal porta sèrum-joguina ideat per Guillem Puche, adjunt a la Direcció Infermera del nostre Hospital, serà exhibit en una exposició temporal del Museu del Disseny de Barcelona que s’inaugurarà el proper 19 de febrer.
L’Hospital Sant Joan de Déu ha posat en marxa una campanya per captar fons a través del micromecenatge per millorar la seva Unitat de Cures Pal.liatives, la primera que es va constituir a Espanya per infants el 1991. La primera acció de la campanya és la venda del llibre “Seguirem vivint” (Ara llibres, 2015), de l’Elisabet Pedrosa, que és el testimoni lluminós, emotiu i transformador de la mort, ara fa un any, de la seva filla Gina.
El programa de ventilació mecànica domiciliària de l’Hospital Sant Joan de Déu ha superat recentment la xifra de 100 pacients. Aquest programa que dóna servei a pacients de tota Catalunya va ser creat l’any 2007 amb l’objectiu de millorar el control dels pacients que presenten problemes respiratoris i requereixen ventilació mecànica, i reduir el nombre de visites i ingressos a l’Hospital.
Experts de tot el món en ventilació no invasiva pediàtrica i neonatal es reuniran a Barcelona entre els dies 23 i 25 de setembre en el marc de la segona trobada internacional sobre aquesta tècnica que organitzen els serveis de cures intensives pediàtriques i de neonatologia de l’Hospital Sant Joan de Déu. Després de l’èxit de la primera edició, al 2013, aquesta experiència bianual es consolida com a referent internacional en pediatria.
Una de cada 12.000 nenes neixen amb la síndrome de Rett, una malaltia neurològica i molt invalidant d’origen genètic que es manifesta entre els 6 i 18 mesos de vida quan l’infant comença a perdre les capacitats que havia adquirit. Fins ara s’ha descobert que la majoria de les nenes afectades presenten mutacions als gens MECP2, CDKL5 o FOXG1 però els investigadors han constatat que una de cada cinc no presenten cap d’aquestes mutacions i volen iniciar una investigació per detectar altres gens que puguin estar implicats.
Un pòster realitzat per professionals dels serveis de Dermatologia, Traumatologia i Diagnòstic per la imatge de l’Hospital Sant Joan de Déu ha obtingut el premi al millor pòster en la XXVI Reunió del Grup Espanyol de Dermatologia Pediàtrica que ha tingut lloc a Sevilla els dies 23 i 24 de gener.
L’atenció sanitària que ofereix l’Hospital Sant Joan de Déu als pacients residents a Espanya que acudeixen al centre amb la targeta sanitària individual està coberta per la sanitat pública. Però l’hospital vol anar més enllà i humanitzar l’assistència amb tot un seguit d’iniciatives per què l’infant visqui la seva estada al centre de la millor manera possible; investigar, innovar, ser solidaris amb els infants d’altres països que pateixen malalties greus i no poden accedir als tractaments que necessiten… Per aconseguir-ho, Sant Joan de Déu compta amb l’ajuda d’entitats, col·lectius molt diversos i particulars.
La Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum reconeix la tasca que fan els centres sanitaris en la promoció de les polítiques actives pel control del tabaquisme en l’àmbit hospitalari. Cada any fa una avaluació de cada centre, de les mesures per al control del tabaquisme que ha implantat i, en funció dels resultats, els acredita amb un dels tres nivells següents: or, argent i bronze.
Lourdes Ibáñez, especialista del servei d’Endocrinologia de l’Hospital Sant Joan de Déu i professora titular de Pediatria de la Facultat de Medicina de la UB, ha estat distingida amb el Premi Nacional de Recerca 2014 que atorguen la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi). Aquest guardó reconeix l’investigador que hagi contribuït de manera significativa a la projecció internacional d’una disciplina científica en qualsevol àmbit del coneixement.
Ja pots llegir el darrer número de la revista Vincles. Aquesta edició dedica un reportatge al programa PRINCEP per a l’atenció integral dels nens amb malalties cròniques, una unitat de l’Hospital Sant Joan de Déu que ha estat escollida com un dels cinc projectes guanyadors de la darrera jornada de seguiment del Pla de Salut. A més, es parla del nou portal pels infants diabètics, de les cures pal•liatives i del control del dolor pediàtric a les urgències.
La Barcelona Magic Line, la caminada solidària que organitza Sant Joan de Déu el proper 1 de març per sensibilitzar i recollir fons per als programes d’atenció a les persones més vulnerables, ja ha assolit la xifra de 10.000 participants i ha tancat les inscripcions.
Causes alienes a l’Hospital han obligat a cancel•lar la 18ª edició del Premi de conte infantil Hospital Sant Joan de Déu que el centre venia organitzant en col•laboració amb l’editorial La Galera.
Un equip integrat per especialistes en cardiologia, cirurgia cardíaca, anestèsia i cures intensives de l’Hospital Sant Joan de Déu ha viatjat aquest 13 de desembre al Perú per tractar una vintena d’infants afectats de cardiopaties congènites greus a l’Hospital del Niño de Lima. Aquesta missió, la tercera d’aquestes característiques que organitza Sant Joan de Déu en el marc del programa solidari Cuidam, ha estat finançada per l’empresa Villa Reyes SL i durarà una setmana.
 Fundació Privada Port Aventura Fundació La Caixa  Fundació Privada Daniel Bravo Murillo