Hospital Sant Joan de Déu
Intranet - Identificació - Mapa Web - Contacte/OpinaEnglish - Русский - Français - Español   AAA   
Vídeos de l'hospital
Segueix-nos:
Visita la nostra pàgina oficial a YouTube Visita la nostra pàgina oficial a Facebook Visita la nostra pàgina oficial a Twitter Publicacions de  l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona a ISSUU Pins de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona a Pinterest Fotos de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona a Flickr Subscripció al RSS de les notícies de l'Hospital
Hospital Sant Joan de Déu Barcelona
Destacats
Atenció privada e internacional
Institut Pediàtric Sant Joan de Déu
  English   Русский   Français  
English / / Русский / / Français
Paidhos 10 anys
Pla estratègic
AulaPediatria Sant Joand de Déu
AulaPediatria Sant Joan de Déu
Medicina de  l'esport. Atenció privada per a joves esportistes de 9 a 25 anys.
Atenció privada per a nens i joves
Barcelona Magic Line
Barcelona Magic Line
Memòria de l'Hospital Sant Joan de Déu 2013
Memoria 2013
Ortodòncia Sant Joan de Déu
Ortodòncia Sant Joan de Déu
Fes-te Amic de l'Hospital Sant Joan de Déu
Fes aquí el teu donatiu
Atenció personalitzada al part
Atenció personalitzada al part
Portal Guia diabetis tipus 1
Portal Guia Diabetis
Faros, promoció de la salut infantil
FAROS, promoció de la salut infantil
ànimalnen: intervencions assistides amb animals
Intervencions assistides amb animals
5 minuts. Nou model de formació.
Nou model de formació
Més de 1000 consells del portal americà KidsHealth
Més de 1000 consells: KidsHealth
Portal Guia Metabòlica
Portal Guia Metabòlica
Cuidam:  Programa solidari de l'Hospital Sant Joan de Déu
Programa solidari

Universitat de Barcelona

Children's Hospital Association

Health Promoting Hospitals and Health Services (HPH)

Web Mèdica Acreditada. Veure més informació

 

Top 20 2014

 

 EMAS Declaració ambiental 2013

El web que l'Hospital Sant Joan de Déu dedica als errors congènits del metabolisme (ECM), Guía metabòlica, renova la seva imatge i l'accés a la informació i els recursos que ofereix a les famílies de pacients amb aquestes malalties rares. En aquesta nova versió, el portal incorpora algunes novetats:
El proper 31 de gener l’Hospital Sant Joan de Déu acull la XVII reunió per a pacients i familiars amb PKU i altres malalties metabòliques hereditàries organitzada per la Unitat de Malalties Metabòliques Hereditàries de l’Hospital i l’Associació de famílies i pacients afectats per aquestes patologies. Durant la jornada, que tindrà lloc al llarg de tot el dia a l’auditori de l’Edifici Docent, s’abordaran temes que han estat triats expressament les associacions de famílies de pacients.
“El teu fill practica esport? Assegura't abans que compta amb un bon estat de salut” serà el títol de la propera conferència per a pares de l’Hospital Sant Joan de Déu que tindrà lloc el proper 26 de febrer a les 19,30 hores a l'Insitut Pediàtric Sant Joan de Déu (c/ Numància 9-13. Barcelona). La xerrada serà impartida pel Dr. Franchek Drobnic, de la Unitat de Medicina de l'esport de l’Hospital Sant Joan de Déu.
El programa de ventilació mecànica domiciliària de l’Hospital Sant Joan de Déu ha superat recentment la xifra de 100 pacients. Aquest programa que dóna servei a pacients de tota Catalunya va ser creat l’any 2007 amb l’objectiu de millorar el control dels pacients que presenten problemes respiratoris i requereixen ventilació mecànica, i reduir el nombre de visites i ingressos a l’Hospital.
Experts de tot el món en ventilació no invasiva pediàtrica i neonatal es reuniran a Barcelona entre els dies 23 i 25 de setembre en el marc de la segona trobada internacional sobre aquesta tècnica que organitzen els serveis de cures intensives pediàtriques i de neonatologia de l’Hospital Sant Joan de Déu. Després de l’èxit de la primera edició, al 2013, aquesta experiència bianual es consolida com a referent internacional en pediatria.
L’Hospital Sant Joan de Déu ha tancat la seva activitat del 2014 amb un augment de més de 1.200 altes, el que equival a un 5,1% del total, especialment pel que fa als ingressos hospitalaris, tot i que també hi ha hagut un augment d’intervencions quirúrgiques, concretament del 2,6%. Aquesta pujada és fruit, en bona part, dels plans de xoc que s’han dut a terme per disminuir les llistes d’espera de patologies amb període de garantia CatSalut, entre elles les amigdalectomies, les fimosis o la cirurgia de raquis.
El Centre de Salut Mental Infanto Juvenil de Mollet ha participat activament en el disseny, organització i execució d’una campanya per combatre l’estigma de les persones amb malalties mentals. La campanya porta per lema “Sóc com tú, ets com jo: contra els estigmes vers malalties mentals” I ha estat auspiciada per l’Ajuntament de Mollet del Vallès a través de la Taula de Salut Mental de Mollet del que el CSMIJ és membre actiu.
Ja pots llegir el darrer número de la revista Vincles. Aquesta edició dedica un reportatge al programa PRINCEP per a l’atenció integral dels nens amb malalties cròniques, una unitat de l’Hospital Sant Joan de Déu que ha estat escollida com un dels cinc projectes guanyadors de la darrera jornada de seguiment del Pla de Salut. A més, es parla del nou portal pels infants diabètics, de les cures pal•liatives i del control del dolor pediàtric a les urgències.
Ja us podeu inscriure a la Barcelona Magic Line, la caminada solidària que organitza Sant Joan de Déu el proper 1 de març per sensibilitzar i recollir fons per als programes d’atenció a les persones més vulnerables. Més de 4.000 persones ja ho han fet.
La Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum reconeix la tasca que fan els centres sanitaris en la promoció de les polítiques actives pel control del tabaquisme en l’àmbit hospitalari. Cada any fa una avaluació de cada centre, de les mesures per al control del tabaquisme que ha implantat i, en funció dels resultats, els acredita amb un dels tres nivells següents: or, argent i bronze.
La Dra. Anna Febrer, cap del servei de Rehabilitació, ha publicat recentment el manual “Rehabilitación de las Enfermedades Neuromusculares en la Infancia”. L’obra, en la qual han participat també diferents professionals de la Unitat de Malalties Neuromusculars, aborda d’una manera global aquestes patologies.
L’Hospital Sant Joan de Déu ha posat en marxa una campanya per captar fons a través del micromecenatge per millorar la seva Unitat de Cures Pal.liatives, la primera que es va constituir a Espanya per infants el 1991. La primera acció de la campanya és la venda del llibre “Seguirem vivint” (Ara llibres, 2015), de l’Elisabet Pedrosa, que és el testimoni lluminós, emotiu i transformador de la mort, ara fa un any, de la seva filla Gina.
Lourdes Ibáñez, especialista del servei d’Endocrinologia de l’Hospital Sant Joan de Déu i professora titular de Pediatria de la Facultat de Medicina de la UB, ha estat distingida amb el Premi Nacional de Recerca 2014 que atorguen la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi). Aquest guardó reconeix l’investigador que hagi contribuït de manera significativa a la projecció internacional d’una disciplina científica en qualsevol àmbit del coneixement.
Un equip de cirurgians plàstics de l’Hospital Sant Joan de Déu, liderat pel Dr. Francisco Parri, ha emprat per primera vegada a Espanya una còpia en 3D per reconstruir l’orella d’un adolescent que va néixer amb aquest òrgan subdesenvolupat. Els cirurgians es van basar en una tomografia computada (TAC) de l’orella sana per encarregar-ne una còpia mirall (invertida) en tres dimensions que els servís de model per construir la nova orella. Amb la còpia en 3 D –fins ara feien servir una còpia plana- els cirurgians guanyen molta precisió en la reconstrucció de l’orella, que és molt difícil de reconstruir atesa la multitud de relleus i plecs que presenta.
Un equip integrat per especialistes en cardiologia, cirurgia cardíaca, anestèsia i cures intensives de l’Hospital Sant Joan de Déu ha viatjat aquest 13 de desembre al Perú per tractar una vintena d’infants afectats de cardiopaties congènites greus a l’Hospital del Niño de Lima. Aquesta missió, la tercera d’aquestes característiques que organitza Sant Joan de Déu en el marc del programa solidari Cuidam, ha estat finançada per l’empresa Villa Reyes SL i durarà una setmana.
El cantant Ambkor ha creat una cançó que porta per títol “Empezar de nuevo” i l’ha gravat amb pacients de l’Hospital Sant Joan de Déu. Es tracta d’una composició que parla d’optimisme, esperança i superació davant les situacions adverses. Els nois i noies han participat també en el videoclip de la cançó, cantant una part de la lletra i escollint els fons de pantalla. A més, van prendre part d’un taller d’efectes sonors.
El proper 30 de gener es presenta el llibre Tractament grupal de regulació emocional i interpersonal per a infants i adolescents, obra d’un grup de professionals de l’Hospital Sant Joan de Déu del Centre de Salut Mental Infanto-Juvenil de Cornellà. El llibre presenta una novedosa teràpia grupal que va ser dissenyada inicialment per tractar els infants i adolescents que són víctimes de violència domèstica i que s’ha demostrat també molt útil per al tractament d’altres patologies que afecten la regulació emocional i les relacions interpersonals.
10.000 clients de Vueling han participat en el sorteig de la companyia aèria i, amb la seva participació, han contribuït a la recerca de les malalties infantils. Per cada persona participant, Vueling ha donat a l’Hospital Sant Joan de Déu un euro.
El projecte de disseny del nou servei d’Urgències i de l’edifici de Consultes Externes de l’Hospital Sant Joan de Déu ha estat un dels guanyadors dels premis Best of Year de la revista Interior Design Magazine en la categoria d’Healthcare. El projecte, “L’amagatall dels animals”, ha estat ideat per Dani Rubio i Rai Pinto.
La Unitat de Trastorns de l’Aprenentatge Escolar (UTAE) de l’Hospital Sant Joan de Déu ofereix atenció privada per al tractament de les seqüeles neuropsicològiques causadas pel dany cerebral adquirit (DCA) a l’edifici de consultes que Sant Joan de Déu té al carrer Numància de Barcelona.
Causes alienes a l’Hospital han obligat a cancel•lar la 18ª edició del Premi de conte infantil Hospital Sant Joan de Déu que el centre venia organitzant en col•laboració amb l’editorial La Galera.
 Fundació La Caixa  Probitas Fundación Privada  BebéDue